Guide til finansiering af byggeprojekter

cc22

Hvis du selv går med tanker om at ombygge eller måske opføring af et hus fra grunden eller en større renovering er der stor chance for at du skal ud og låne kapital til dette, da det hurtigt kan løbe op i større summer. Vi har her på siden derfor lavet en hurtig oversigt over hvornår og hvad du skal gøre for at realisere og sætte dette i værk.

Hvornår skal du søge om et lån?

Det er her en selvfølge at du skal have det økonomiske aspekt på plads, før byggeriet går i gang og allerede før du får underskrevet en kontrakt, med den valgte bygge entreprenør eller håndværker.

Til at starte med skal du skabe dig et blik omkring alle omkostninger, ved det valgte fremtidige projekt. Når du har de samlede omkostninger kan du nemlig meget nemmere, skabe dig et overblik og undersøge, hvilke muligheder du har for at finansiere dette. Bed her om et lånetilbud og få med fordel flere forskellige bud fra banker og realkreditinstitutter, for at finde frem til det bedste og mindst kostelige lån. Når det økonomiske er på plads, kan du nemlig gå i gang med projektet og vi vil klart anbefale at du venter med at gå i gang til dette er på plads.

Finansiering af ombygning?

Få først lavet en vurdering af værdien af dit hus, da du kan bruge denne til at finde ud af, hvilke muligheder du kommer til, at have for lån og hvor meget du vil kunne låne. Det kommer nemlig an på hvor høj friværdi du har i boligen omkring, hvor meget du vil kunne ende med at låne.

Det kan dog være nogenlunde simpelt at få, vis det er relativt mindre projekter så som en facadeisolering eller pudsning af vægge i huset.

Hvis du til gengæld ikke har nok friværdi i dit hus ved pågældende periode kan det blive aktuelt at foretage en mellemfinansiering, som ender ved afslutning af byggeriet.

Mellemfinansiering?

Dette en midlertidig finansiering som går fra start til afslutning på byggeriet og den mest anvendte mellemfinansiering er et forhåndslån. Et sådan lån er mest anvendt, da renten på dette generelt er lavere end et normalt byggelån. Det kommer dog an på hvad der skal laves om det er relevant og kan betale sig. Rent praktisk foregår sådan en finansiering ved, at der sættes pant i boligen efter vurdering af projektet og før byggeprojektet starter.

Byggelån?

Her bliver der krævet sikkerhed igennem banken i form af et ejerpantebrev. Dette lån tages kun ved byggeriets start og er normalt hvor du kun kommer til, at betale renter af det du reelt kommer til at anvende på projektet.

Dette kan derfor være en mulighed både ved større, men især også mindre projekter, så som ved en vandskuring af facaden, da når du har lånet vil have midler til at sætte byggeriet i gang.

Der er nemlig her høj fleksibilitet og du kommer til at gå uden om ekstra lånegebyrer ved, at undgå at skulle betale både på byggelånet og til realkreditlånet.

Opføring af nyt hus?

Ved dette er finansieringsmulighederne i princippet nogenlunde på den samme måde, hvis du skal foretage en mere simpel og mindre byggerenovering i dit nuværende hus.

Her bliver der ligeledes lavet et lån på baggrund af forhåndsvurderingen af dit byggeprojekt. Det kommer dog her an på om du kun vil låne på baggrund af værdien på den ubebyggede grund eller på baggrund af selve byggeprojektet.

Mere information

Det var nogle få punkter, som kan give dig mere generel viden om forskellige lån og hvad du skal starte med før du går i gang med dit byggeprojekt. Vi anbefaler dog altid at undersøge nærmere omkring lige præcis dit projekt og hvad der er bedst for det enkelte, da det afhænger meget af hvad der præcis skal laves og hvilke muligheder du har tilgængelige. Det er også en mere komplet og indviklet affære og du skal derfor undersøge nærmere og forhøre dig i din bank eller realkreditinstitut før udførelse af dine ønskede byggeprojekter.

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *