Sådan holder du din hund sund

cc22

En hund skal også holdes sund, og det er dit ansvar som ejer. Der er flere ting, du kan gøre for at holde hunden sund, og du kan blandt andet lave noget gode vaner, som også gavner din egen sundhed. Når man har en sund hund, har hunden også mere energi, og den er derfor også lidt hyggeligere at lege med. Derudover er det synd for hunden, hvis du ikke tænker på dens sundhed, da den ikke selv kan påvirke, hvor sund den er.

Hvilke ting påvirker hundens sundhed?

Der er flere ting, der påvirker din hunds sundhed, og det er derfor ikke kun vigtigt at gå ture med den.
Disse ting påvirker hundens sundhed:

  • Motion
  • Mad
  • Race
  • Generel sundhedsstilstand gennem livet
  • Skader og gener

 

Der er derfor mange ting, du skal tænke over, når du har en hund. Det vigtigste er selvfølgelig, at hunden har det godt, men noget af det der får hunden til at have det godt, er blandt andet en sund livsstil. Køb derfor det foder der passer til hunden, og sørg for at hunden får den motion, der er nødvendig.

Der er forskel på hunderacer

Der er stor forskel på hunderacer, og der er derfor også stor forskel på, hvordan de forskelige hunde plejes bedst. Nogle har brug for lange og mange gåture, hvorimod andre ikke behøver at gå helt så meget. Der er derudover også stor forskel på de gener og skader, som er typiske for de forskellige hunderacer. F.eks. får gravhunde ofte diskusprolapser på grund af deres lange ryg, hvor denne sygdom ikke er så udbredt ved andre racer. Det er derfor vigtigt, at du har stort kendskab til din hund og dens race, da dette hjælper dig med at passe så godt på hunden som overhovedet muligt.

Hundes levetid

Der er endvidere også stor forskel på levetiden i forbindelse med de forskellige racer. Uanset hvor sund hunden er, vil små hunde ofte leve længere end store hunde. Dette har både noget med deres vægt at gøre, og hvordan de forskellige racer udvikler sig. Læs mere her om de forskellige racers levetid.  Hvis du derfor gerne vil have, at dine elskede kæledyr skal leve lidt længere, må du sørge for at passe godt på dem og give dem den pleje, som de har brug for. Selvom at du ikke fuldstædigt kan sikre, at din hun er sund, så kan du gøre, alt hvad du kan for at påvirke dens sundhed i en positiv retning.

 

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *