studerende

Lev livet, selvom du er studerende

cc22

Mange tror, at livet som studerende er ensbetydende med, at der ikke længere er penge til sjov og spas. Selvom mange af de dyrebare penge kommer til at gå til huslejen og maden, er det dog stadig muligt at forene studielivet med fornøjelser. 

Du behøver ikke kun leve af havregrød og restemadder hele ugen, der findes forskellige ting, du kan gøre for at få råd til at leve livet. 

drømmerejsen

Tag et lån til drømmerejsen

Mange studerende drømmer om at komme på deres livs rejse med et semester i udlandet. Udveksling ser både godt ud på CV’et, og desuden er det en oplevelse for livet. Semesteret på udveksling kan være med til at give et nyt fagligt indskud. Det kan også være med til at rykke dig personligt, når du pludselig skal stå på egne ben i et helt nyt land. Hvis du er en fattig studerende, der lige i øjeblikket lever af havregrød og rugbrødsmadder for at få råd til drømmerejsen, kan du overveje at tage et lån. 

Hvis du skal tage et lån, kan det være en god idé at sammenligne de forskellige renter, så du finder det billigste lån på nettet. Der er også stor forskel på, om du vælger at tage et sms-lån eller et forbrugerlån. Et sms-lån er ofte et mindre beløb, der skal betales tilbage hurtigt, fordi der er en højere rente. Ved et forbrugerlån er det derimod muligt at låne et større beløb, som kan betales tilbage over en længere periode, fordi der er en mindre rente.   

sparegris

Spar, hvor der spares kan

Som studerende er der mange muligheder for at spare penge, så du selv kan spare sammen til drømmerejsen. Du kan for eksempel spare penge på dit internet. Du kan tjekke priserne på din nuværende internetudbyder og sammenligne priserne med andre, så du får det billigste internet. På længere sigt kan du spare mange penge sammen, som kan gå til den længeventede rejse. 

Der er også mange butikker, der har studierabat. Det gør, at der pludselig kan blive råd i budgettet til at tage på en kaffe-date med veninden. 

Desuden findes der også nogle streamingtjenester, der har studierabatter, så du kan dase på sofaen med god samvittighed. Selv hvis du kun sparer få kroner hver måned, kan det om et år blive til mange penge. 

 

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *