
For nogle er det en kilde til irritation, for andre en kilde til inspiration, men alle der har det kender til både det gode og det onde. Det er bestemt noget der stikker ud når en mand vælger at dyrke en skæg-trend, hvor vi har set en bevægelse hen mod det kraftige skæg de senere år – selv om denne trend er svagt på retur.
Ragekniv eller maskine – et spørgsmål om smag
Da man var 13 år og skulle til at starte med at barbere sig, der kunne kniven godt virke en smule skræmmende, og det virkede noget nemmere at komme i gang med en simpel maskine, der absolut var overkommelig rent prismæssigt – og på fornuftig vis kunne løse opgaven, så længe væksten ikke var så markant.
Men senere i livet, hvor man både skulle tage sig godt ud, og have noget grej der kunne mere end blot fjerne hår, så blev det en anelse mere kompliceret, for skulle man vælge kniv eller maskine.
Vi er som mænd godt nok kommet et stykke vej ift at skulle barbere os, der er kommet en stolthed over det, så der er ikke nødvendigvis et entydigt svar på om det skal være det ene eller det andet.
Men er du interesseret i en nærmere gennemgang af barbermaskiner, deres funktionaliteter og fortræffeligheder, så vil jeg anbefale mandens.dk, hvor der er glimrende indlæg om barbering og grej – for ikke at tale om den fantastiske artikel specifikt om barnermaskiner.
Et moderne syn på skæg
Der var engang hvor skæg var noget ens morfar havde, og helst så stort og busket som muligt, og lad os være ærlige – det var et skæg der bare var der, fyldte meget, og for de flestes vedkommende uden at det blev holdt eller plejet.
I dag er der heldigvis andre boller på suppen, jeg kan i flæng nævne:
- Det ”kort-lange” skæg, en skægtype der typisk er lidt længere på hage, og lidt kortere i siderne, velegnet til at få ansigtet til at virke lidt længere.
- Det korte skæg – mellemtingen mellem fuldskægget og det stubbede look, den modne mands skæg, kræver dog stadig et fuldskæg at arbejde ud fra
- Det klassiske overskæg – kræver tålmodighed og disciplin, både når du gror skægget til det, og plejer det undervejs, men overvej det nøje, for et overskæg passer ikke i alle sammenhænge, da det er en meget klassisk anretning.
- Stubbe – ja det er faktisk også en stil, som gør at man ser lidt rå ud, men pas lidt på her, så det ikke ser ud som om du barberer dig!
Hold skægget – og vælg dit grej omhyggeligt
Vær bevidst om at du kommer til at være sammen med dit skæg længe, og at det samtidig er værd at tænke over hvor længe dit barbergrej skal holde, og hvilket formål det skal løse – hvor meget arbejde du vil lave for både at opnå en barbering, og ikke mindst at vedligeholde udstyret, således at det altid optræder kampklart.