arbejde i bilen

Takket være computeren – arbejde i bilen

cc22

Velkommen velkommen til en fortsættelse af det fantastiske tema om ting der ikke ville være muligt uden computeren. Vi har tidligere været inde på 5 ting der ikke ville være mulig uden internet, og skrevet om hvordan et helt marked er vokset op omkring ting der sker på computeren, nemlig markedet for binære optioner. I dag er tidens så kommet til at kigge på noget helt tredje som ikke ville være muligt uden computeren, nemlig at man kan side i sin bil og arbejde som var man på kontoret – mens man kører.

Fremtiden?

Forestil dig det her scenarie. Du ser en mand der sidder i sin bil. Man kan ikke se at han har nogen skærm foran sig (jeg kan så sige at den er der et sted, man kan bare ikke se den). Han kører ud af vejen, kigger på trafikken og alt sådan noget. Så beder han ud i luften om at få sine mails læst op. Så bliver hans mails læst op gennem computerens højtalere. Nogle af dem beder han om at de må blive slettet, nogle af dem vil han gerne have en påmindelse om igen senere, og nogle af dem dikterer han et svar til. Så dikterer han et par sms’er ud i luften, hvorefter de så bliver sendt afsted, og endelig får han lige gennemgået dagens kalender mens han kører op til kontoret. Fortæl mig så nu – er det noget fra en fremtidsfilm?

Det kunne det sagtens være, men det er det faktisk ikke. Det er en helt almindelig morgen i mange menneskers liv. Telefonerne er nemlig blevet så avancerede at det nu er muligt at tale til dem. Apple har Siri, der er også noget på vej til Android (eller, det er der faktisk allerede det er bare ikke helt på højde endnu), og de bliver hele tiden bedre.

Men hvordan kan det lade sig gøre, alt det her der lige blev beskrevet? Det er faktisk meget nemt – du skal bare have en iPhone, en oplader til bilen, have koblet din iPhone til bilens højtalere, have slået Siri til og have en holder til din iPhone, lidt af la dem her.

Hvordan gør man rent praktisk?

sådan så det ud i gamle dage når man arbejdede fra bilen

Hvis du også vil leve i fremtiden er det fuldt forståeligt. Der er et eller andet nærmest barnligt magisk ved at kunne side og give kommandoer til sin telefon og få den til at læse ens beskeder op og sende de beskeder man dikterer til den.

Det første du skal gøre er at sørge for at telefonen kan kobles sammen med de højtalere du har i bilen, ellers bliver det lidt svært at høre. Her kan du finde nogle gode guides inde på iPhoneluppen, men hvor svært det er afhænger lidt af hvilken bil du har og hvor nye højtalere der er. Med de nyeste kan du gøre det med Bluettooth, mens du med ældre biler må have fat i et godt gammeldags stik.

Når du har gjort det skal du sørge for at du har strøm på din telefon, og her skal du så have fundet en oplader der også virker til bilen. Det er ikke så svært, og den kan du købe på nettet til ingen penge. Når du så har gjort det skal du have slået til så du bare kan tale til Siri uden at du behøver trykke på en knap.

Det er heller ikke svært, og vupti – så kan dine morgenener føles som om du kører rundt i fremtiden.

Det var endnu en udgave af takket være computeren- har du gode ideer til hvad det skal handle om næste gang må du endelig skrive.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *