Hvad er Black Friday?

cc22

Black Friday er en amerikansk shopping tradition. Det er fredagen efter Thanksgiving, som også er kendt for at være dagen hvor julegave handlen skydes i gang. Det er en meget traditionsrig dag i USA, hvor der er arrangementer hele dagen og der bliver handler for utrolige mængder af penge. Butikkerne i USA har vanvittige tilbud i butikkerne, hvilket for mange er en mulighed for at spare penge på julegaverne. Navnet stammer fra udtrykket ”sort af mennesker” som beskriver at gaderne bliver helt fyldt af mennesker og biler dagen efter Thanksgiving. Det er ikke en helligdag, men i mange stater er det en fridag for skoler m.m.

Black Friday i Danmark

I 2013 begyndte nogle få butikker at indføre Black Friday udsalg i butikkerne. I Danmark holder vi ikke Thanksgiving, og derfor har det heller ikke været naturligt at indføre Black Friday før. Men for butikkerne er der mulighed for stort salg, og derfor er det også så småt begyndt at blive en tradition i lille Danmark. Siden år 2013 hvor traditionen startede, er traditionen vokset, og i dag i år 2016 er det en tradition som man ser de fleste steder i landet. Især i storbyerne er det blevet en stor tradition. Black Friday er kendt for sine helt vanvittige tilbud, hvor varer bliver sat voldsomt meget ned i pris. De danske butikker har ikke samme muligheder for at lave lige så vanvittige priser, som de har i USA. Men som årene går, og jo flere der kender til traditionen. Jo flere butikker vil deltage og dermed skabe mere konkurrence.

Find dine varer på udsalg

Der kan være mange penge at spare, hvis man køber sine varer på udsalg. Det var netop denne pointe der var helt fra starten, da man satte varerne ned, for at give folk muligheden for at købe super billige julegaver. Hvis man kan vente med at bruge sine penge, og spare dem op i stedet, så kan man tage sig en rigtig god shoppedag på Black Friday. På sådan en dag kan man måske købe dobbelt så meget for den samme pris. Det er en fantastisk hyggelig tradition hvor ikke kun tilbuddene tæller. Det er ofte en meget hyggelig aften, hvor butikkerne holder længe åbent. Der er ikke længe til jul, så der er pyntet op til jul og der er julehygge og julestemning i hele byen. Black Friday er helt sikkert en tradition som for de fleste danskere er velkommen i lille Danmark. Så længe man får muligheden for at spare en masse penge, og man får en rigtig god oplevelse, så er det en tradition der er værd at beholde.

USA er et meget stolt land, med meget stolte traditioner. De har ikke ældgamle helligdage ligesom os herhjemme i Danmark. Til gengæld har de en masse med nyere traditioner, herunder Valentines day, sct. Patrics day, moms day, dads day og mange flere. Mange af disse traditioner er så småt begyndt at blive indført i lille hyggelige Danmark.

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *