danske haver

Tre trends i de danske haver

cc22

En flot og speciel have er det nye sorte – eller grønne for at være helt præcis. Haven er nemlig populær som aldrig før, idet den nu om dage anses for at være en integreret del af enhver bolig. Dette betyder, at en investering i en flot have ikke bare skal ses som en hobby. Pengene er tværtimod godt givet ud i forbindelse med salg, da de fleste købere i dag også vægter haven højt i deres samlede vurdering af huset og den dertilhørende grund.

Vand og fisk hitter

Du kender helt sikkert en haveejer, som samtidig også er den stolte ejer af diverse vandelementer og fine fisk. Hobbyen med sø og fisk i haven er nemlig ikke længere forbeholdt entusiaster og samlere af de såkaldte koi karper. Den almindelige danske haveejer har nemlig set potentialet i at anlægge en sø/dam i baghaven. Foruden den ekstra værdi som vandet og fiskene tilfører husets samlede værdi, kan det rindende vand og de rolige fisk også være et samlingspunkt for familien og haven.

Billigt beton boomer

En anden klar trend, som vi har været vidner til de seneste år, er terrasser med betonfliser som det bærende element og materiale. Terrasserne er ikke bare billige, de er også fantastisk flotte og stilede sammenlignet med terrasser af mere traditionelle materialer som træ. For mange kan et terrasseprojekt virke uoverskueligt og dyrt, men det behøves det langt fra at være. Fliserne kan du anskaffe billigt på hjemmesider som fc-beton.dk, mens selve anlægningen af din nye terrasse kan foretages af dig selv eller en professionel, hvis du ikke har tid eller lyst til at gøre det selv.

Der findes dog også en tredje mulighed for dem, der ikke kan lide lyden af begge ovenstående valgmuligheder. Hvorfor ikke invitere venner, familie og bekendte over på en arbejdsweekend? Du står for mad og drikke og for organiseringen af arbejdet – sammen løser I opgaven. Du undgår at stå med hele læsset selv, samtidig med at du slipper for at betale fagfolk for noget, som du egentlig godt kunne klare selv, hvis du havde tiden.

Aktivitet og leg er in

Vi kommer ikke uden om det – trampolinen og fodboldmålene er brandvarme for tiden og har været det de sidste mange år. Trenden ser ikke ud til at ville stoppe til stor ærgrelse for mange forældre, som ikke vil lave deres baghave om til et tivoli. Denne frygt er dog mange gange overdrevet, og vil du have en have, som opfylder kravene til de nyeste danske trends inden for haveindretning, kan du desværre ikke undlade at investere i en trampolin til børnene eller et par fodboldmål, hvor poderne kan boltre sig.

Hvis du har planer om en fed have, som overholder alle de krav, der er til en moderne og tidssvarende have, håber vi, at du har fundet inspiration i denne artikel. Tiderne ændrer sig dog ligeså ofte, som teenagepiger skifter tøj, hvorfor det kan være svært at være konstant opdateret på, hvad der er det nye. Med disse tre råd er du dog godt på vej.

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *