historie bøger

Det skal du vide om papir

cc22

Der findes mange forskellige typer af papir. Der findes papir til inkjet, laser eller foto. Papir størrelser varierer fra A4 til A3 og A5. Du kan købe papir i både gloss, farvet, gult eller sort. Samtidig kan du tage stillinger til kendte mærker som Color Copt, Motif, HP eller Avery. Du kan også købe papir i forskellige gramvægte som 80, 90, 100, 120, 160 og 250 eller 300 gram. Derfor får du herunder lidt viden om papir, du måske ikke vidste i forvejen.

Køb dit papir online

Det er ikke sikkert, din lokale papirfabrik eller boghandler har alle de forskellige typer af papir på lager. Samtidig kan du, når du køber papir online, også få det leveret direkte på kontoret eller hjem til. Det betyder, at du ikke skal til at hente det selv hos kontorforsyningen. Du er også garanteret den billigste pris, da du selv kan sammenligne både pris og kvalitet på tværs af de forskellige leverandører. Ofte kan du også spare fragten, hvis du køber lidt mere ad gangen.

Hvordan laver man egentlig papir 

Undrer du dig nogle gange over, hvordan papir egentlig er blevet opfundet? Det blev opfundet for mere end 5.000 år siden i Egypten. Her blev det oprindeligt produceret fra plantefibre i papyrusplanten. Det gør det ikke længere, men papir er stadig et fladt materiale, man kan skrive på. I dag produceres det primært ved at bruge træmasse. Papir genbruges også ofte til fremstilling af nyt papir, så man reducerer, hvor meget træ, man bruger. 

Hvordan er udviklingen i papirindustrien? 

Papirindustrien har generelt oplevet et fald gennem de sidste 10 år. Dette fald gælder også den generelle efterspørgsel efter tryksager. Alligevel satte finanskrisen et ekstra skub i den nedadgående udvikling for papir industrien og den grafiske branche. Her har Post Danmark brug sit monopol til at hæve portopriserne på A4 papir breve. Dette gør, at de ikke er blevet konkurrencedygtige overfor internettet. 

Der bruges dog stadig papir, fordi der printes mails ud. Disse gennes ofte i mapper, så det er nemmere at holde styr på papirerne. Ofte kan du købe papir online til rigtig lave priser. Her får du det største udvalg, og du kan også købe konvolutter, hvis du vil sende dine breve. Ofte kan du også finde andre kontorartikler som pap og karton hos din online kontorforsyning. Så du kan også få stillet dine kreative lyster ved at købe hobbyartikler til at klippe eller klistrer.

Ofte har online kontorforsyninger også prisgaranti på alt papir. Det gør, at man kan skille sig ud fra konkurrenterne i dag. Nogle online kontorforsyninger gør meget ud af sine tilbud og sender det på et flot stykke brevpapir i en kuvert. Det er kunderne nemlig ikke vant til i dag.

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *