Portrætfoto af bekymret mørkhåret kvindes ansigt

Sammenhæng med økonomi og teknologi: Sådan tager du kviklån sikkert

cc22

Kviklån spiller rollen som ” skurk” i adskillige moderne avisartikler, nyhedsindslag og Tv-programmer. 

Særligt Luksusfælden har de seneste år gjort det muligt for danskerne at opnå et unikt indblik de alvorlige fejl forgældede borgere begår, såsom at foretage hurtige lån uden at betale disse tilbage i tide, trods en rentesats der blot stiger jo længere man bevæger sig bort fra lånets aftalte tilbagebetalingsdato.

Man skulle derfor tro at med denne indsigt ville kviklån ikke være en god løsning uanset menneskers økonomiske omstændigheder og baggrund. Men nogle gange er gode råd lige så dyre som tilværelsen, og et kviklån er for mange den eneste måde at komme igennem måneden. 

Hvad gør man så? 

Små stabler af euromønter

Kviklån er ikke ”farlige” 

Noget det er nødvendigt at forstå, er at kviklån i sig selv ikke er ”onde” og der er intet galt i at foretage et kviklån.

Organisationer såsom Forbrugerrådet Tænk hjælper taler årligt med flere tusinde mennesker, der har brug for støtte og råd for at få økonomien til at hænge sammen – ofte grundet arbejdsrelaterede problemer, sygdom, skilsmisse eller invalidering som har ramt deres økonomi hårdt.

Mange af disse mennesker er kloge individer med masser af menneskelige værdier, der trods et godt hoved på skuldrene og en generel forståelse for økonomi, har brug for mindre lån for at komme igennem måneden.

Dette er det ikke i sig selv noget galt i – problematikken opstår når disse lån foretages uden nogen form for omtanke. Tænk på Kviklån som en charterferie: Du ville aldrig drømme om at tage det første tilbud du finder på nettet uden at sammenligne rejsepriser.

Hvorfor så kaste dig over den første låneudbyder du finder, forinden du har undersøgt markedet og fundet den bedste (og billigste) løsning.

Kviklån er i sig selv ikke farlige, men foretages de uden planlægning og rettidig omhu, kan de blive det.

En god ide er at sammenligne renter hos forskellige udbydere og kun benytte låneudbydere der er transparente med deres tilbud. Et godt eksempel herpå ses hos det danske firma Kassekreditten, der ikke ligger skjul på hverken renter eller kreditomkostninger. 

Lån aldrig fra en udbyder hvor tilbuddet lader til at være for godt til at være sandt, og hvor eventuelle renter og ekstra omkostninger holdes skjult. 

Kvinde med laptop søger ting på nettet

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *