mand affyrer riffel til OL

Kom godt i gang med skydetræning

cc22

Det er ikke kun jægere, politi og militærfolk, der går til skydetræning. Idrætten har selvfølgelig sin oprindelse her, men skydning er meget mere end det. Hvis du har mod på at prøve kræfter med en anderledes og udfordrende hobby, så læs med her.

skydeskive

Praktiske informationer

Selvom vi har at gøre med en anerkendt idræt, adskiller skydetræning sig selvfølgelig en del fra andre sportsgrene. Det siger sig selv, når vi har at gøre med våben. Du skal være forberedt på en del regler.

Det handler først og fremmest om at sætte sig ind i de officielle sikkerhedsbestemmelser. Nogle er generelle, mens der findes andre specifikt for henholdsvis luftgevær, rifler og pistoler. 

Derudover skal du registreres i skytteforeningernes våbenregister, hvilket foregår gennem politiet.

Skydning som idræt for alle

Der er flest mænd i de danske skytteforeninger og skydeklubber, men flere kvinder kommer til. Til forskel fra andre sportsgrene, er de to køn ligestillede. Det skyldes, at skydetræning handler om koncentration og en sikker hånd. Muskelmasse og generel kropsbygning har ikke nogen betydning.

Mænd og kvinder konkurrerer mod hinanden, og er du konkurrencemenneske, er du kommet til det rette sted. Der bliver afholdt stævner landet over, ligesom dygtige skytter deltager i internationale konkurrencer. 

Forskellige discipliner indenfor skydning er også en fast del af De Olympiske Lege. Her kan blandt andet nævnes målskydning med luftgevær og lerdueskydning. 

patronhylster

Anderledes ryst-sammen-aktivitet 

I det seneste år er det blevet populært at afholde firmaarrangementer på skydebaner for at give medarbejderne en særlig oplevelse. Det sker selvfølgelig under ledelse af specialuddannede instruktører. 

Der er endda eventvirksomheder, der specialiserer sig i netop denne type arrangement. Det kan for eksempel være med efterfølgende frokost eller tilknyttede konferencelokaler. 

Skydetræning er også en alletiders ide til en anderledes aktivitet til en polterabend. 

Det er den perfekt overraskelse, når drengerøven i vennegruppen skal giftes. Nu kan han med et fedt luftgevær i hånden finde sin indre action helt frem!

Valg af våben

I de fleste skydeklubber kan du leje, men i det lange løb er det rart at have sit eget våben. For nybegynderen er det en jungle at finde rundt i udvalget af våben og ammunition.

Du kan i første omgang bruge udelukkelsesmetoden. Hvis du ikke har jagttegn og ikke er medlem af en skytteforening må du for eksempel kun købe et luftgevær i kaliber 4,5mm. 

Næste trin er at bestemme formålet. Er du kun interesseret i at skyde på mål, eller vil du på sigt også ud og jage vildt? 

Som med så meget andet er nogle mærker meget dyrere end andre. Det er vigtigt at huske, at man nemt kan finde brugte luftgevær og rifler i god stand. 

Det bedste råd er at søge råd hos de gamle garvede skytter i klubben. 

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *