Glimmer og juletræ

Gør julen til en kødfri højtid

cc22

Det er de færreste mennesker i Danmark, der vil nikke anerkendende, når de ser de to ord ‘jul’ og ‘kødfri’ i samme sætning. Dog kan disse to aspekter sagtens kobles sammen på en måde, der giver mening. 

Rigtig mange mennesker ser julen som deres fripas til at spise rigtig meget kød. Hele året kan det være, at de prøver at spise lidt mindre kød, end de gjorde engang. Flere og flere erklærer sig flexitarer og holder et par dage om ugen helt uden kød. 

Det er stadig ikke helt så mange mennesker, der slet ikke spiser kød. Dog vil mange få noget ud af at revurdere deres kødindtag i julen. Mange vil slet og ret få det bedre, hvis blot de prøver at skifte nogle af de kødrige måltider ud med nogle måltider uden kød. 

Knas og godter

En vegetarisk jul kan være godt for alle

Man kan gøre det til en form for mission at koble den kødfri hverdag og julen. For det vil gøre, at man her i landet vil spise væsentligt mindre kød i juledagene. Et af de mest udbredte spørgsmål i forbindelse med jul er: “Hvad spiser I så, and eller flæskesteg?” At svare at man hverken spiser and eller gris vil være helt utænkeligt for mange mennesker. Men dette spørgsmål demonstrerer noget meget symptomatisk i samfundet, når det kommer til jul. De fleste glemmer helt, at det faktisk er muligt at spise andet end kød til jul. 

Det er for det meste blot noget inspiration, der skal til. Hvis man selv spiser meget lidt kød, kan man være den inspiration, som folk har brug for. Man kan invitere til jul og lave den klassiske menu, men samtidig lave nogle kødfri retter. For eksempel kan man lave en nøddepaté eller lignende. Man kan også lave nogle lækre salater med både rødkål og appelsin for at få det til at smage af jul. Det kan godt ende med at blive dyrt, men heldigvis kan man blot bruge sin kassekredit. På sitet https://www.billiglan.dk/billig-lan/faa-nemt-en-kassekredit-online.html kan du læse om, hvor nemt det er at få en kassekredit online. Så slipper du for at spare på noget som helst, når julen nærmer sig. Med en god og fyldig kassekredit kan du også give gode gaver til alle folk omkring dig.

juledekoration

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *