børn

Saftpressen et våben mod kræsne børn

cc22

Nicole på 43 år har i løbet af den sidste tid haft stort succes med sin saftpresser, da den har givet børnene viljen til at indtage frugt og grøntsager.

Vigtigt med sund kost

Familien er en typisk kernefamilie, som består af 2 travle forældre, samt deres tre børn, hvilke er henholdsvis 7, 10 og 15 år. Manden Nick er 45 år, og har sammen med sin kone længe forsøgt at få deres børn til at spise flere frugter og grøntsager. Dette har dog været uden held indtil videre, hvilket har frustreret begge forældre grænseløst. Hver eneste dag får børnene frugt med i deres madpakker. De har prøvet med alt fra appelsiner, pærer og æbler – alle dog uden succes.

Resultatet er det samme hver eneste gang. Når børnene kommer hjem, putter de madkassen i opvasken, og deres nu bløde og slatne frugter i skraldespanden. Det er ikke kun frugten, som ikke bliver spist, idet det samme gælder for grøntsagerne. Hver aften sætter Nicole grøntsager som broccoli eller spidskål på spisebordet, men de eneste som rent faktisk rager til sig af de sunde grøntsager er forældreparret. Dette er efterhånden blevet en stor hovedpine for Nicole, da hun ved hvor meget det betyder for børnene fysisk og psykisk, at de får den rigtige form for ernæring, og specielt i de tidlige år er frugt og grønt afgørende for børnenes videre vækst.

Fandt saftpresser på nettet

Derfor søgte Nicole desperat efter hjælp på nettet, hvor hun fandt ud af, at flere forældre havde forsøgt sig med en saftpresser. I flere tilfælde havde saften virket som et effektivt middel mod kræsne børn. Nicole valgte derfor at give saftpresseren et forsøg, men hun vidste godt, at det var vigtigt med en langsom start og indfasning. Derfor valgte de at starte ud på en sikker måde. Dette gjorde de ved, at skifte den usunde appelsinjuice fra købmanden ud. Appelsinjuicen er særlig usund på grund af alt det store sukkerindhold, men derudover er juicen også fyldt med en række e-numre, som heller ikke er sundt for børnenes kroppe. Familien begyndte i stedet at presse appelsiner selv, da dette var et aldeles sundt alternativ, som sikrede de livsvigtige og næringsrige vitaminer og mineraler. Alle i familien var enige om, at appelsinjuicen fra købmanden smagte bedre, men de valgte dog alligevel det sunde tiltag, da den sure smag fra de rigtige appelsiner, var en effektiv måde, at sparke dagen i gang på.

Stor succes med frisk saft

Efter at have kørt med denne ændring i en kort periode, valgte de at forsøge med nogle nye og spændende smagskombinationer. De fortsatte dog stadig med at presse appelsiner, da familien nu havde fået smag for dette. Herudover var de også begyndt at putte grøntsager i saftpresseren. Dette tog dog lidt tid, at vænne sig til, da det havde en anderledes konsistens. Efter længere tid kom familien ind i en rutine, hvor de drak deres grøntsags-smoothies, straks efter at de kom hjem fra arbejde eller skole. Derudover begyndte de også at eksperimentere videre, så de kunne lave nogle lækre drikke som en form for aftenssnack. Disse aftenssnacks bestod primært af diverse bær, og specielt jordbær blev hurtigt en sand klassiker.

Efter noget tid var det således blevet fast rutine for familien, at få tre forskellige frugt og grøntsags drikke i løbet af dagen. Når Nicole ser tilbage på tiden før, hvor de sunde frugter og grøntsager knap nok blev rørt, er hun evig taknemlig for det råd, som hun fandt på nettet omkring saftpresseren. Den er nu medvirkende til, at hele familien er blevet sundere. Hun kan mærke en klar forbedring hos alle familiens medlemmer, som er blevet bedre til at koncentrere sig og oplever en øget energi.

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *