solvarmeanlæg

Spar penge med alternative varmekilder

cc22

Hvis du går og leder efter en måde hvorpå du kan spare penge på din varmeregning, bør du overveje at skifte til et mere bæredygtigt alternativ end hvad du ellers har. Langt de fleste bæredygtige varmekilder der fås på markedet i dag er meget billigere end en del andre varmekilder, herunder eksempelvis fjernvarme. Nogle få eksempler på alternativer til sådanne traditionelle varmekilder kunne være jord- og solvarmeanlæg. Disse er begge mere bæredygtige end oliefyr, fjernvarme og naturgasværk og kan derfor spare dig en hel del på din varmeregning. I denne artikel kan du læse mere om hvad hhv. sol- og jordvarmeanlæg er, samt hvordan de virker og hvor meget du kan spare med et af disse anlæg. Du kan desuden læse mere om disse og andre alternative varmekilder på denne side.

Spar op til 70% med et solvarmeanlæg

Som nævnt tidligere er der mange penge at spare hvis du skifter fra eksempelvis fjernvarme til et solvarmeanlæg. Et solvarmeanlæg udnytter solens varmeenergi til at opvarme dit vand. Det vil altså sige at et solvarmeanlæg opvarmer dit vand for dig, og at du af den grund ikke skal betale penge for at få varmt vand ledt ind fra fjernvarmeværket. Flere fjernvarmeværker tager et ekstra gebyr for at transportere vandet gennem ledninger og rør til din husstand. Med et solvarmeanlæg ligger rørene på dit eget tag i stedet, men i stedet for vand er rørene fyldt med en væske kaldet solarvæske. Solens stråler opvarmer solarvæsken i rørene, hvorefter den ledes tilbage til din varmtvandsbeholder. Her opvarmer den varme solarvæske dit brugsvand, og du har nu varmt vand i hanerne. Det er også muligt at få anlægget installeret således at det også kan opvarme selve huset og ikke kun vandet. Med et solvarmeanlæg er det i nogle tilfælde muligt at spare helt op til 70% på dit varme vand, så hvis du er interesseret i at spare penge er et solvarmeanlæg helt sikkert noget for dig.

Udnyt jordens energi med et jordvarmeanlæg

En anden alternativ varmekilde, der giver dig mulighed for at spare en hel del penge ved at skifte fra fjernvarme er et jordvarmeanlæg. Hvor solvarmeanlægget udnytter solens energi til at opvarme dit vand, bruger et jordvarmeanlæg i stedet hvad man kalder for jordvarme. I princippet minder jordvarmeanlægget en del om solvarmeanlægget, i den forstand at de begge udnytter rørsystemer til at transportere en bestemt væske frem og tilbage mellem rørene og varmtvandsbeholderen. Forskellen ligger dog i at rørene fra et jordvarmeanlæg ligger nedgravet under jorden, hvorfra de kan udnytte omkringtværende varmeenergi. Meget af varmen fra et jordvarmeanlæg kommer desuden også fra solens stråler, da disse opvarmer jorden hvorefter anlægget udnytter energien. Som nævnt er det med et jordvarmeanlæg muligt at spare en masse penge på din varmeregning. Det anslås at hvis du skifter fra enten oliefyr, naturgas eller fjernvarme er det muligt at spare op til 60% på varmeregningen. Hvis du beslutter dig for at investere i et sådant anlæg, og ønsker at finde ud af hvad det vil koste, skal du huske at tænke over at prisen afhænger af flere forskellige faktorer. Jordvarmeanlæg pris kommer f.eks. an på hvor stor din husstand og hvor højt dit varmeforbrug er.

Categories

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *