teknisk seo

3 Vigtige Begreber Til Teknisk SEO

cc22

For 10 år siden var det de færreste der vidste hvad SEO var for en størrelse og hvad det betød. Nu er basal kendskab til SEO en af de grundting de bliver nødt til at kunne, hvis du skal have bare en smule succes med din hjemmeside. Det med SEO kan dog godt være lidt svært at holde styr på, så her får ud 3 vigtige tekniske SEO begreber.

Titel

Titlen er den titel der står øverst oppe i toppen af dit browservindue, og det er en af de vigtigste ting du kan sætte inden for seo. Det er nemlig det som Google primært bruger til at finde ud af hvad din side handler om, og det giver da også meget god mening at hvis du har en side der handler om grønne stole så er titlen på din side også noget med grønne stole.

Når det kommer til titlen har dit cms system rigtig stor betydning. Der er nemlig nogle systemer hvor du ikke selv kan bestemme titlen, og det er jo ikke så fedt. For titlen er også det som brugerne ser når de søger i Google, så ud over at det skal indeholde det ord du gerne vil findes på, så skal det jo også gerne være noget der giver folk lyst til at klikke. Så hvis du ikke selv kan bestemme hvad der skal stå, men er afhængig af google af trafik, ja så bør du overveje at skifte system eller se om du kan finde en “hack” til det system du har nu.

Load Speed

Et andet vigtigt begreb når det kommer til SEO er load speed, også kaldet sidens hastighed. Det er i bund og grund et udtryk for hvor hurtig siden er til at loade. Og hvorfor er det nu vigtigt? Jo, undersøgelser viser at jo langsommere sider er, jo flere folk klikker væk inden siden når at loade. Og hos Google prøver de hele tiden at give de bedste resultater, og de ved jo godt at hvis folk åbner en masse sider der ikke loader, så har de haft en dårlig oplevelse hos Google, og så vil de hellere bruge en anden søgemaskine.

Så derfor har Google simpelthen sagt at sider der er for lang tid om at blive loadet, dem giver de ikke vise højt oppe i søgeresultaterne. Det er jo fint nok for brugernes synspunkt, men hvis du har en hjemmeside der loader langsomt er det jo ikke så fedt.

Også her er der flere ting du kan gøre. For det første skal du kigge på dit CMS. Nogle er bare bygget på gammel teknologi, og det er begrænset hvad du kan gøre ved det. Er det tilfældet bør du overveje at skifte, det kan godt være det koster lidt ekstra her og nu, men på den lange bane vil det helt sikkert være en god investering. Du kan også sørge for at komprimere alle billeder så de ikke fylder så meget, da det også kan være en stor hastighedsrøver. Der er en masse andre ting du kan optimere også, dem kan du finde ved at google hastighedsoptimering.

Interne links

Et sidste begreb du skal kende i teknisk seo er interne links. Det er et udtryk for de links der er på din side til andre url’er på din side. De links bruger Google i høj grad til at finde ud af hvilke sider der er vigtigst, og hvad de handler om. Det er derfor vigtigt at du linker til de sider du gerne vil findes på, og at du ikke bruger det der hedder no-follow links da det betyder at Google ikke giver linket noget værdi.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *